Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
347 kez izlendi
Harire!

Harire! / Özel Klipler

Mardin'in yöresel tatlarından"Harire" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!   Hemen izle


Mardin'in yöresel tatlarından "Dobo" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
Mardin'in yöresel tatlarından "Dobo" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Mardin'in yöresel tatlarından "Dobo" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!       

MALZEMELER ;
1 ADET KUZU BUT
250GR KAVRULMUŞ BADEM
1 KASE SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ KARABİBER

SOSU İÇİN ;
200GR SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI TANE YENİBAHAR
1 ÇORBA KAŞIĞI TANE KARABİBER
TÜLBENT
İP

YAPILIŞI ;

ETİMİZİ ÖNCE AÇIYORUZ. ETİMİZİ YAĞLIYORUZ ARDINDAN TUZLUYORUZ. TEKRAR BOLCA YAĞLIYORUZ.TOZ KARABİBER SERPİYORUZ YAĞLIYORUZ. BADEMLERİMİZİ KAVURUYORUZ. SARIMSAKLARI KESİP ETİN İÇİNE YERLEŞTİRİYORUZ. BADEMLERİ DİZİYORUZ. ETİ TOPLAYIP BAĞLIYORUZ. YOĞURT YAĞ PUL BİBER KARIŞTIRIYORUZ. ETİN HER YERİNE HARCIMIZI SÜRÜYORUZ. BOL YAĞ DÖKTÜĞÜMÜZ TENCERENİN İÇİNE KOYUP KIZARTIYORUZ. DİĞER TENCEREYE ALIYORUZ. ETİMİZİ TÜLBENT BOHÇANIN İÇİNE TANE YENİ BAHAR TANE KARABİBER KOYUYORUZ VE TENCEREYE EKLİYORUZ. SU DOLDURUYORUZ TUZ EKLİYORUZ