Skip to main content
x 

Zülbiye Tatlısı tarifi

Bursa'nın yöresel tatlarından Zülbiye Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Zülbiye Tatlısı tarifi
Zülbiye Tatlısı tarifi

Malzemeler:
3 bardak un
1 bardak süt
1 bardak su
2 yumurta
1 çay bardağı ceviz
Pekmez
 
Şerbeti için;
1 kg. şeker
5 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
1 kilo keşer ve 5 bardak su tencereye alınır. Şerbet bir iki taşım kaynayınc üzerine yarım limonun suyu sıkılır ve ılınmaya bırakılır. Ayrı bir tencerede 1 bardak süt ve 1 bardak su karıştırılır. Kaynamaya başlayınca üzerine  bardak un devamlı karıştırılarak eklenir.  Hamur ayrı bir kaba alınır. Üzerine 2 yumurta kırılıp yoğrulur. Hamur kalem gibi açılır ve düğüm şekli verilir. Hazırlanana hamurlar kızgın yağda kızartılıp hemen şerbetin içine atılır. Servis tabağına alınan tatlıların yarısının üzerine ceviz içi diğer yarısının üzerine de pekmez dökülür.
 
Zülbiye Tatlısı servise hazırdır.