Skip to main content
x 

Zengin Pilav Tarifi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Zengin Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Zengin Pilav Tarifi
Zengin Pilav Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 haşlanmış tavuk
2 su bardağı tavuk suyu
2 havuç
1 soğan
1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı ceviz içi
1 kahve fincanı mısır
1 kahve fincanı bezelye
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Pirinç soğuk su ile ıslatılır. Haşlanmış tavuk kemiklerinden ayrılır ve didiklenir. Havuç ve soğan minik doğranıp zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Arpa şehriye eklenip birlikte kavrulur. Pirinç, antep fıstığı ve tereyağı ekleyip kavurma işlemine devam edilir. Kuş üzümü, ceviz, mısır, bezelye ve tavuk suyu eklenir. Baharatlar eklendikten sonra kaynayınca kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevirilerek alınır. Tavuk eti ve bademle servis yapılır.