Skip to main content
x 

Velibah tarifi

Sivas'ın yöresel tatlarından Velibah tarifi, Mutfağım programında...

Velibah tarifi
Velibah tarifi

Malzemeler
İç için:
6 patates
1 paket maya
karabiber
 
Hamuru için:
1 paket kuru maya
2 su bardağı sıcak su
aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Küpler halinde kesilen patatesler yıkanır ve haşlanmak üzere tencereye alınır.
Bir tepsiye  ılık su ve üç ölçü  kadar un dökülerek hamur yoğrulur.
Pişen patatesler süzülerek püre haline getirilmek için bir kaba alınır.
Ezilen patateslere tuz sepilir ve soğumaya bırakılır. Yoğrulup dinlenmeye bırakılan hamur rulo yapılarak bezelere ayrılır. Soğumaya bırakılan püreler bezelerin içine koyularak  bezeler kapatılır. İçlerinde patates püresi olan bezeler  oklavayla açılarak tavada kızartılır.
 
Velibah artık hazırdır.