Skip to main content
x 

Tül Perde Tatlısı Tarifi

Van'ın yöresel tatlarından Tül Perde Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Tül Perde Tatlısı Tarifi
Tül Perde Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
25-30 baklavalık yufka
Yarım kg ceviz içi
1 su bardağı sıvıyağ 

Üzeri için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ 
2 yumurta 
1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:
3 su bardağı su 
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu 

Yapılışı:
Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüştürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilip 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN