Skip to main content
x 

Sultan Kebabı Tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından Sultan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Sultan Kebabı Tarifi
Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler:  
2 adet bütün bonfile (Yaklaşık 2 kg)
4-5 adet patates 
4-5 çorba kaşığı tereyağı  
Tuz, pulbiber, kekik  

Üzeri için:  
2-3 su bardağı yoğurt  
2 diş sarımsak  

Sos için: 
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
2 çorba kaşığı tereyağı  
2 çorba kaşığı salça 
Pulbiber 

Yapılışı:
Bonfileler buzlukta bekletilerek dondurulur. Buzluktan çıkartılan etler iki kere yıkanır. Kesme tahtasının üzerine alınıp döner gibi ince ince doğranır. Isıtılan tencereye etler alınır. Etlerin suyunu bırakıp çekmesi beklenir. Tereyağı eklenip etler kızartılır. Kızaran etlere tuz, pulbiber ve kekik eklenip karıştırılır. Diğer tarafta patatesler soyulup küp şeklinde doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip etler yayılır. Salçalı sos gezdirilip servis yapılır.  

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN