Skip to main content
x 

Pepeçura Tarifi

Trabzon'un yöresel tatlarından Pepeçura tarifi, Mutfağım programında...

Pepeçura Tarifi
Pepeçura Tarifi

Malzemeler:
2 kg kokulu üzüm
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
5 çorba kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı su

Yapılışı: Kokulu üzümler saplarından ayrılıp bir tencereye alınır. Üzerine 1,5 su bardağı su eklenip yarım saat kadar haşlanır. Posalarından ayırmak için süzgeçten geçirilir. Üzerine mısır unu, mısır nişastası ve şekeri eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Servis tabağına ya da kâsesine alınıp soğuduktan sonra servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN