Skip to main content
x 

Leylek Giliği Tatlısı tarifi (Tokat)

Tokat'ın yöresel tatlarından Leylek Giliği Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Leylek Giliği Tatlısı tarifi (Tokat)
Leylek Giliği Tatlısı tarifi (Tokat)

Malzemeler:
Krep için:
½ paket yaş maya
1 adet kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
1 kase ceviz
Pekmez
 
Yapılışı:
Krep: Yarım paket yaş maya bir bardak ılık su içerisinde eritilir. Yoğurma kabına yarım bardak un su eklenerek karıştırılmaya başlanır. Karıştırılan una suda eritilen yaş maya eklenir. Hamurumuza pişireceğimiz miktarda un ve su ekleyerek çırpılarak karıştırılır. Hamur harcına 2 tatlı kaşığı tuz eklenerek dinlenmesi için beklemeye alınır. Dinlenen krep hamuru bir kepçe yardımıyla ısıtılan sıvı yağa küçük küçük parçalar halinde atılarak pişirilir. Kreplerin pişmesinin ardından servis tabağına alınarak üzerine 1 kase öğütülmüş ceviz serpilir. Son olarak krep ve cevizlerin üzerine pekmez dökülür.
 
Leylek Giliği Tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN