Skip to main content
x 

Laz Böreği Tarifi

Rize'nin yöresel tatlarından Laz Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Laz Böreği Tarifi
Laz Böreği Tarifi

Malzemeler:
Muhallebi için: 
7 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
6 yemek kaşığı nişasta 
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı 
1 çay kaşığı karabiber 

Hamur için: 
1 yumurta 
2 çay bardağı süt 
1 çay bardağı zeytinyağı 
Yarım paket kabartma tozu 
Tuz
Un 

Şerbet için: 
1.5 su bardağı su 
1.5 su bardağı şeker 

Üzeri için:
500 gram tereyağı 
Fındık 

Yapılışı: 
Muhallebi için süt, un,nişasta ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Çırpılmış yumurta sarısı karıştırılarak muhallebiye yedirilir. Soğumaya bırakılır. Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur 10 eşit bezeye bölünür. Bezeler nişasta ile açılır. 500 gram tereyağı eritilir. Bezelerin 5 adedi eritilmiş tereyağı ile yağlanıp yuvarlak fırın tepsisine yerleştirilir.

Üzerine soğumuş muhallebi yayılır. Üzerine karabiber serpilir. Kalan 5 yufka da nişasta ile açılıp araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Yufkalar tepsideki tatlının üzerine yayılır. Tatlı börek dilimi şeklinde dilimlenip kalan eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbet için su ve şeker bir tencerede kaynatılır. Tatlı soğukken üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.