Skip to main content
x 

Kokina Çorbası tarifi

Aksaray'ın yöresel tatlarından Kokina Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Kokina Çorbası tarifi
Kokina Çorbası tarifi

Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kase lahana turşusu
1 adet kuru soğan
2 ½  yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Et tencereye alınır ve üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Soğan yemeklik doğranır. Lahana turşusu pirinç tanesi kadar ince ince kıyılır.  Soğan yemeklik doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 kaşığı da zeytinyağı  tencereye alınır ve biraz tuz eklenereak  soğan kavrulur. Haşlanan et kavrulan soğanalara eklenir ve sotelenir. İnce kıyılımış lahana turşusu ve salça tencereya eklenir. Bulgur yıkanır ve kavrulan malzemelere ilave edilir. 3 bardak sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.Kokina Çorbası servise hazırdır.