Skip to main content
x 

Kelem Dolması Tarifi

Eskişehir'in yöresel tatlarından Kelem Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Kelem Dolması Tarifi
Kelem Dolması Tarifi

Malzemeler:
1 orta boy lahana
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 soğan
Tuz, karabiber, nane
Sıvıyağ

Yapılışı:
Lahana yapraklarına ayrılıp haşlanır. Süzülüp soğumaya bırakılır. İç harcı için kıyma, yemeklik doğranmış soğan, ince bulgur, pirinç, domates ve biber salçaları, baharatlar harmanlanıp yoğurulur. Lahana yaprakları şeritler halinde kesilir. İç harç ile sarılıp muska şeklinde sarılır. Tencerenin alt kısmına lahana yaprakları yayılır. Sarmalar dizilir. Üzerine sıvıyağ ve su karışımı gezdirilir. Pişirilir.