Skip to main content
x 

Katlet (Kuru Köfte) tarifi

Iğdır'ın yöresel tatlarından Katlet (Kuru Köfte)'in tarifi, Mutfağım programında...

Katlet (Kuru Köfte) tarifi
Katlet (Kuru Köfte) tarifi

Malzemeler:
½ kg koyun kıyması
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvıyağ
Reyhan
 
Yapılışı:
Köfte harcı için 1 adet soğan ve 1 adet patates rendelenir, üzerine 1 yumurta kırılır, 1 yemek kaşığı da un eklenir. Yarım kilo kıyma, birer tatlı kaşığı zerdeçal ve kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, ince doğranmış bir tutam maydanoz ilave edilen harç malzemesi güzelce yoğrulur. Oval şekil verilen köfteler, kızgın yağda kızartılıp reyhan yapraklarıyla süslenir.
 
Katlet, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN