Skip to main content
x 

Gırniş Tarifi

Sivas'ın yöresel tatlarından Gırniş tarifi, Mutfağım programında...

Gırniş Tarifi
Gırniş Tarifi

Malzemeler:
Hamur için;
1 yumurta 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un 
1 çay bardağı su 
1 tavuk 
1 baş sarımsak 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz, karabiber, pulbiber 

Yapılışı: 
Hamur için malzemeler yoğurulup yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur bezelere ayrılır. Bezelerden parçalar kopartılıp yuvarlanarak galeta şeklinde yuvarlayıp yarım parmak uzunluğunda parçalar kesilir. Hamur parçaları 3 parmakla çekilerek şekillendir. Tavuk haşlanıp suyundan çıkartılır. Tavuk eti didilip kenara alınır. Tavuk suyundan büyük 1 kase ayırıp kalan tavuk suyu-su karışımında hamurlar haşlanır. HAmurlar süzülüp servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.  Didilmiş tavuk etleri yayılıp daha önce ayrılan tavuk suyunun içine ezilmiş sarımsak eklenir. Birlikte servis yapılır.