KÖFTESİ İÇİN;
500 gr. yağsız kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 soğan
1 yumurta akı
Maydanoz
Karışık köfte baharatı (karabiber, kimyon, kekik, reyhan, toz kırmızı biber, karanfil, tarçın)
Tuz
YOĞURTLU TERBİYESİ İÇİN;
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
SOSU İÇİN;
1 domates
2 biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Karışık köfte baharatı (karabiber, kimyon, kekik, reyhan, toz kırmızı biber, karanfil, tarçın)
Pul Biber
Tuz
YAPILIŞI:
Derin bir kapta kıyma, bulgur, soğan, maydanoz, baharat, yumurta akı ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye su konup kaynatılır. Köfteler pişmeye bırakılır. Pişince yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık un çırpılıp haşlanan köftelerin üzerine dökülüp karıştırılır. Kesilmemesi için tahta kaşıkla sürekli karıştırılır, kaynatılır. Tereyağı, biber, domates ve baharat sos yapılıp üzerine dökülür.