Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
92 kez izlendi
Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:

YARIM KG KUŞBAŞI ET 
1 SU BARDAĞI ISLANMIŞ NOHUT 
1 KG SÜZME YOĞURT 
1 YUMURTA 
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 

KÖFTELER İÇİN:
4 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR 
400 GRAM ÇİĞKÖFTELİK YAĞSIZ KUZU ETİ 
YARIM SU BARDAĞI İRMİK 
1 YUMURTA 
1 SOĞAN 
TUZ, KARABİBER 

AKITMA İÇİN: 
200 GRAM ORTA YAĞLI KUZU KIYMA 
1 SOĞAN
50 GRAM MARGARİN
50 GRAM FISTIK İÇİ
50 GRAM CEVİZ İÇİ
TUZ, KARABİBER 

ÜZERİ İÇİN
SIVI YAĞ
KARABİBER 
NANE 

PÜF NOKTASI:
BULGURLU KIYMA HARCINI ÇATLATMAMAK