Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
104 kez izlendi
Kapama, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kapama yapabilirsiniz.
Kapama, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kapama yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 kg. orta yağlı kuzu kaburga
3 su bardağı bulgur
1 su bardağı su
Tuz
 
Yapılışı:
Düdüklü tencere ya da normal bir tencereye kuzu kaburgaları aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.

Etlerin üzerine biraz tuz ilave edilir.

Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir.

En üste yıkanıp süzülmüş bulgur yayılır.

Çok az tuz eklenir.

Bulgurların etin altına geçmemesi gerekir.

2,5 -3 saat kısık ateşte pişirilir.

Kapama servis tabağına ters çevirilerek alınır. Servis yapılır.