Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
194 kez izlendi
Kışlık Turşu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kışlık Turşu yapabilirsiniz.
Kışlık Turşu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kışlık Turşu yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 lt lik kaplar
  • Turşuluk sivri acı biber
  • Acur
  • 2-3 baş soyulmuş sarımsak
  • Salamura veya kaya tuzu
  • Limon tuzu
  • 5 çay bardağı sirke

Yapılışı

Biber ve acurları yıkayıp biberlerin saplarını ayıklıyoruz acurları da doğruyoruz özellikli bir doğrama şekli yok istediğiniz şekilde.

Bir gece önceden ıslattığımız sarımsakları soyuyoruz bunları 5 lt lik bi kaba karıştırıp bırakıyoruz.

Suyunu 2 lt suya 5 çay bardağı sirkeyi bi miktar tuz ve limon tuzunu atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.

Eriyince tuz ve limon tuzu tadına bakıyoruz

Tuzu ekşisi damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve turşu kaplarımıza ekliyoruz .

Eksik kalırsa yine tuz ve limon tuzuyla biraz su yapıp ekleyebiliriz.

Kabın ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen ılık bir yerde 15 gün hiç ağzını açmadan bekletiyoruz.