Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.

Şarkılar Bizi Söyler 20. Bölüm 16.10.2021 - Ankara Oyun Havaları


3.351 kez izlendi
Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’yi bir araya getiren “Şarkılar Bizi Söyler”in yirminci bölümünde Ankara’nın dillerden düşmeyen oyun havaları seslendirildi.
Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’yi bir araya getiren “Şarkılar Bizi Söyler”in yirminci bölümünde Ankara’nın dillerden düşmeyen oyun havaları seslendirildi.

Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’yi bir araya getiren “Şarkılar Bizi Söyler”in yirminci bölümünde Ankara’nın dillerden düşmeyen oyun havaları seslendirildi. Şarkılar Bizi Söyler, “Ankara Gecesi” konseptli açılışını “Misket” türküsüyle yaptı.

“Su Sızıyor, Ayaş Yolları, Ankara’nın Bağları” gibi Ankara’nın yöresel türküleri ve oyun havaları Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici tarafından yorumlandı.

ANKARA OYUN HAVALARININ SEVİLEN İSİMLERİ ŞARKILAR BİZİ SÖYLER‘DE …

Şarkılar Bizi Söyler’in bu haftaki konukları “Ankara’nın Bağları” türküsüyle rekorlar kıran Ankaralı Coşkun, “Erik Dalı” türküsünü milyonların diline dolayan Ömer Faruk Bostan ve “Tü Tü Tü Maşallah, Koçum Benim, Ayrılmayalım Yarim” şarkılarıyla tanınan Ankaralı Ayşe Dinçer’di… Sevilen şarkılara kimi zaman bağlamayla kimi zaman kaşık çalarak eşlik eden Ankara oyun havalarının başarılı isimleri performansları ile hayranlık uyandırdı…

HALK OYUNLARI EKİBİNDEN MUHTEŞEM KAŞIK HAVASI…

Birbirinden eğlenceli Ankara oyun havalarının seslendirildiği gecede, halk oyunları ekibinin gösterileri ile Şarkılar Bizi Söyler stüdyosu şenlendi… Ankara’nın yöresel oyunları kaşık havası ile oynanırken Hakan Altun’un ekibe katılmasıyla keyifli anlar yaşandı.

SİBEL CAN ÖNCE KAŞIK ÇALMAYI ÖĞRENDİ SONRA KAŞIK HAVASIYLA DÖKTÜRDÜ…

Ankara türkülerinin söylendiği özel gecede Sibel Can da muhteşem bir sahne şovuna imza attı. Ünlü sanatçının kaşık çalmayı öğrendiği dakikalar stüdyoda renkli anlara sahne oldu. Kaşık çalmayı öğrenen Sibel Can kaşıkları kaptı, sahnedekini yerini aldı, Ankara şarkıları eşliğinde kaşık çalıp oynadı.

Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan oyun havaları ile unutulmaz anların yaşandığı Şarkılar Bizi Söyler de ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici adeta bir şova imza attı. Hareketli türküleri ve şarkıları farklı müzik tarzlarıyla yorumlayan Hüsnü Şenlendirici klarnetinden çıkan ezgiler ve ritimlerle bir kez daha hayranlık uyandırdı.

Şarkılar Bizi Söyler yeni bölümü ile 16 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’de Kanal D’de…