MERCAN KEBABI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
- 300 gr tavuk göğsü
- 40 gr kuyruk yağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy kapya biber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Bir tutamTuz
- Bir tutam Karabiber
- 3 dal taze kekik
- Bir tutam kekik
- Bir tutam kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Lavaş
- 1 adet kırmızı soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam tuz
- Bir tutam sumak
YAPILIŞI:
Kırmızı soğanı yemeklik doğrayıp, tuz ve sumakla yoğurun.
İnce kıydığınız maydanozu ekleyin.
Kebabın yapımı için;
Kuyruk yağını zırhlayın.
Tavukları küçültün.
Soğanı ve kapya biberini yemeklik doğrayıp zırhlayın.
Tüm baharat ve galeta unu ile harmanlayıp, yoğurun.
11 eşit parçaya bölüp, sıvıyağda kızartın.
Lavaş ve soğan salatası ile birlikte servis edin.