Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Arap Kebabı ve Patates Köftesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 12 Ekim 2020 Pazartesi günü yayınlanan 551. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Arap Kebabı ve Patates Köftesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Arap Kebabı ve Patates Köftesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Arap Kebabı ve Patates Köftesi Tarifi

ARAP KEBABI VE PATATES KÖFTESİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

Patates Köftesi için:

  •  2 Adet Patates
  •  2 Su Bardağı İnce Bulgur
  •  1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  •  1 Adet Küçük Soğan
  •  1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  •  1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  •  Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Arap Kebabı

  •  200 gr. Dana Kıyma
  •  1 Adet Soğan
  •  3-4 Tane Acı Sivri Biber
  •  1 Adet Domates
  •  Yarım Demet Maydanoz
  •  Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
  •  Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
  •  1 Çay Kaşığı Karabiber
  •  1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı:

Öncelikle patatesler haşlanır.

Havanda iyice ezilip püre haline gelene kadar dövülür.

Bir tarafta bulgur sıcak suyla ıslanır dinlenmeye bırakılır.

Kıyma tereyağında kavrulur.

Soğan doğranır ve kıyma ile beraber kavrulur.

İçerisine doğranmış biberler, domates, karabiber, tuz atılır.

Hepsi birlikte özdeşliğinde maydanoz eklenir. Karıştırılır ve ocaktan alınır.

Diğer tarafta Bulgurun üzerine soğan rendelenir.

Salça ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur.

En son ezilen patatesler de eklenir yoğurmaya devam edilir.

Bir kaba koyulan zeytinyağı avucun ayasına sürülür ve tek tek Köfteden parçalar koparılarak çiğ köfte gibi şekillendirilir.

Her bir köfte parçasından önce elin ayası yağlanır.  

Bütün köfteler sıkılır tabağın etrafına çember şeklinde dizilir. T

abağın ortasına Arap Kebabı eklenir. Bu şekilde sunum yapılır.

Ardından köfteler kıymalı harca bandırılarak yenir.