TEPSİ KEBABI ve LAVAŞ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
TEPSİ KEBABI
MALZEMELER:
- 250 gr. kuzu, dana karışık kıyma
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam kimyon
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için,
- 1 tatlı kaşığı biber slçası
- 4 çorba kaşığı su
Üzeri için;
- 1 adet dilimlenmiş domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sivri biber
YAPILIŞI:
Firini 180 dereceye isitin.
Soğanı, sarımsağı rendeleyin.
Kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış biberi ve yarım kapya biberi katıp iyice yoğurun.
Karışımı fırın kabına yayıp, üzerine tereyağı koyun.
Sonra su ile karıştırdığınız salçayı dökün.
Üzerine domates ve biberleri ekleyin.
25-30 dk da fırınlayın.
LAVAŞ
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
Yarım cay bardağı süt
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuru dinlendirin.
3 bezeye bölüp açın.
Sac da ya da yağsız tavada pişirin.
2-3 dakikada pisecektir.