Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlanan 93. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Çökertme Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI

2 adeet tavuk göğsü

2 adet orta boy patates

Ayçiçek yağı – kızartmak için

Yoğurt Sos için Malzemeler

2 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

Domates Sos için Malzemeler

5 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

2 adet domates

yarım tatlı kaşığı toz şeker

yarım kaşığı Tuz

2 çay kaşığı Karabiber

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı;

Tavukları şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve tavukları içine alıp, kavurun. Patatesleri soyun. Kibrit çöpü gibi kesin… patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında iyice kızartın. Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın… Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın domates salçasını ekleyin ve karıştırın. sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. servis tabaklarının altına kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin. Nane ve pul biber serperek servis edin…