Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
698 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 6 Şubat 2021 Cumartesi günü yayınlanan 93. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Mini Elmalı Pay" tarifi! ‘Mini Elmalı Pay tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mini Elmalı Pay yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 6 Şubat 2021 Cumartesi günü yayınlanan 93. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Mini Elmalı Pay" tarifi! ‘Mini Elmalı Pay tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mini Elmalı Pay yapabilirsiniz.’

Mini Elmalı Pay

MALZEMELER

Hamur için;

2 + 3/4 su bardağı un - 300 gram

200 gram tereyağı - soğuk

 1/2 su bardağı esmer şeker

1 - 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için;

5 adet kırmızı elma

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

75 gram un - 3/4 su bardağı

50 gram tereyağı - soğuk

1 yemek kaşığı esmer şeker

1 avuç ceviz

Süslemek için;

Kaymak

YAPILIŞI

Hamur için;

Parçalayıcınızın içerisine un, tereyağı ve esmer şekeri alın.

Kum kıvamına gelene kadar çekin.

Hamurunuzu iyice toplamak için 1 – 2 yemek kaşığı soğuk su ilave edin ve parçalayıcıdan çıkartıp elinizle şekil verin.

Hamurunuzu 6 eşit parçaya bölün.

Elinizle hamura şekil verin ve muffin kalıbınızın içerisine yerleştirin.

Kenarlarına şekil verin ve bardağın taban kısmıyla köşelerini belirginleştirin.

Hazırladığınız hamurları buzdolabına alın ve bekletin.

* Bizim kullandığımız muffin kalıplarının çapı 10 cm.

İç harç için;
Elmaların kabuklarını soyun ve küp olacak şekilde doğrayın.
Tavanızı ocağa alın ve elmaları içerisine ilave edip soteleyin.
Elmalar kendilerini bırakmaya başlayınca içerisine tereyağını ilave edin ve karıştırın.
Toz şekeri ilave edin ve karıştırın.

Toz şeker eriyince ocaktan alın ve tarçını ilave edip karıştırın.

Üzeri için;

Parçalayıcınızın içerisine un, tereyağı, esmer şeker ve cevizi alıp kum kıvamına gelene kadar çekin.

Birleştirmek için;

Buzdolabından çıkardığınız hamurların içerisine hazırladığınız elmalı harcı pay edin.

Ardından üzeri için hazırladığınız crumble katmanını üzerlerine serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Bir karıştırma kabına kaymağınızı alın ve bir mikser yardımıyla çırpın.

Bir sıkma poşetine 13 cm’lik tırtıklı uç takın ve içerisine kaymağı alın.

Pişen paylarınızı soğutun ve üzerlerine hazırladığınız kaymaktan sıkın.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar