Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
888 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yayınlanan 63. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Çilekli Porsiyonluk Pasta" tarifi! ‘Çilekli Porsiyonluk Pasta tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çilekli Porsiyonluk Pasta yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 11 Nisan 2020 Cumartesi günü yayınlanan 63. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Çilekli Porsiyonluk Pasta" tarifi! ‘Çilekli Porsiyonluk Pasta tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çilekli Porsiyonluk Pasta yapabilirsiniz.’

Çilekli Porsiyonluk Pasta

MALZEMELER

Keki için;

2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 yumurta
1 + 1/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve

Pastacı Kreması için;

500 gr. labne
6 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Arası ve Üzeri için;

10 – 12 adet çilek

YAPILIŞI

Kek için;

Tezgah üstü mikserinizi tezgahınızın üzerine alın.

Haznesinin içerisine toz şeker, un, kakao, kabartma tozu, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip her şeyi düşük devirde karıştırın.

Bir karıştırma kabında sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp kuru malzemelerinizin içerisine ekleyin.

Ardından ayçiçek yağı, süt, yumurta ve tuzu ekleyip yüksek devirde her şey karışana kadar karıştırın.

Dikdörtgen fırın kabınızın tabanına fırın kağıdı serin, kenarlarını yağlayın.

Kek hamurunuz hazır olunca fırın kabınızın içerisine dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Kekiniz pişince soğumaya bırakın.

Kreması için;

Bir karıştırma kabının içerisine labneyi ekleyin.

Üzerine pudra şekerini ilave edin ve bir spatula yardımıyla çok sulandırmadan karıştırın.

Hazırladığınız kremayı ucuna tırtıklı bir uç taktığınız sıkma torbasının içerisine ekleyin.

Birleştirmek için;

Hafif soğuyan kekinizi iyice soğutmak için fırın kabından çıkartın ve ters çevirerek başka bir yağlı kağıdın üzerine alın.

Soğuttuğunuz kekinizden 7 cm’lik bir çember yardımıyla küçük yuvarlaklar çıkartın.

Hazır olan keklerinizin tabanı olacak olan keklerinize hazırladığınız kremadan sıkın.

Ardından ince dilimlediğiniz çileklerinizi kremanın üzerine dizin.

Diğer kekinizi üzerine yerleştirin.

Pastanızın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

 

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar