VEGAN SEBZE KÖFTESİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 1 adet patates
- Yarım havuç
- Yarım kabak
- Yarım kereviz
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 4 adet taze soğan
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam toz kişniş
- Bir tutam kırmızı toz biber
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığımısır unu
Kızartmak için,
4 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Patatesin kabugunu soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.
Ezerek püre haline getirin.
Tüm baharatı ekleyin.
Kabağı rendeleyin ve suyunu iyice süzün.
Havuç ve kerevizi rendeleyin.
Suyu süzülmüş olan kabak, havuç ve kerevizi patatesli karışıma katıp, karıştırın.
İnce kıyılmış yeşillikleri, sarımsağı ekleyin.
Unu da ekleyerek yoğurun.
Elimizi hafifçe ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparı.
Yuvarlayıp ve mısır ununa bulayın ve zeytinyağında önlü arkalı kızartın.
------------
KEREVİZ SAPI SUYU
Malzemeler:
- 1 paket kerevizin sapı
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet limonun suyu
- 4 su bardağı içme suyu
Tüm malzemeleri blendera ekleyin ve çekin.
Elde ettiğiniz karışımı, tel süzgeç yardımıyla süzün.
Süzdüğünüz kereviz sapı suyunu afiyetle içebilirsiniz.