Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Sebze Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 10 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlanan 148. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zerdeçallı Sebze Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Sebze Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Sebze Pilavı Tarifi

ZERDEÇALLI SEBZE PİLAVI

2,5 su bardağı Basmati Pirinci

2 tatlı kaşığı zerdeçal

200 gr mantar

200 gr havuç

100 gr bezelye

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı karabiber

4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Havuç ve bezelyeyi kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayın, haşladığınız havuçları bezelye büyüklüğünde doğrayın. İri mantarların saplarını çıkarttıktan sonra yıkayın ve dilimleyin (küçükleri saplarıyla dilimleyebilirsiniz.) 2 yemek kaşığı margarini tavaya akın üzerine mantaraları ilave ederek soteleyin. Ocaktan almadan önce bezelye ve havucu ilave ederek 1-2 kez dikkatlice karıştırın sonra kenara alın…

3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ederek pirinç şeffalaşıncaya kadar kavurun. Zerdeçalı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıp pilava ilave edin. Kalan suyu ve ilave ederek son kez karıştırın ve pilavı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavın altını kapatın, demlenince sotelediğiniz sebzeleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.