Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 3 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlanan 143. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Kereviz" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

1 kg. kereviz

3 adet havuç

1 adet iri soğan

1 çay bardağı bardağı zeytinyağı

1 adet büyük patetes

1 tatlı kaşığı şeker

2 su bardağı portakal suyu

3 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:

Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar limonlu suda bekletin. Herkese 2 limon.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.

Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin.

1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.

Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.