Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
73 kez izlendi
‘Erik Çiri tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Erik Çiri yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Erik Çiri tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Erik Çiri yemeğini yapabilirsiniz.’

Erik Çiri

Malzemeler:
2 Su bardağı kuru erik
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ceviz
 
Erik Çiri Yapılışı:

2 Su bardağı kuru eriği yıkadıktan sonra bir kaseye alıp üzerine ılık su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Daha sonra erikleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte kaynatın. Pişmeye yakın 1,5 su bardağı toz şekeri eriklerin üzerine ekleyip, şekerler eriyene ve erikler şekeri çekene kadar ağır ateşte pişirin. Erikleri sesrvis tabağına aldıktan sonra, üzerini 1 su bardağı dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.