Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
238 kez izlendi
‘Alluciye tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Alluciye yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Alluciye tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Alluciye yemeğini yapabilirsiniz.’

Mardin'in yöresel tatlarından "Alluciye" tarifi

MALZEMELER ;
1 KİLO KUZU ETİ
2 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
750GR YEŞİL SOĞAN
4 DEMET MAYDANOZ
3 ADET KABAK
750 GR CAN ERİK
4 ADET LİMON
TUZ


Alluciye YAPILIŞI ;
MARGARİNİ TENCEREDE ERİTİP ETİ KAVURUYORUZ. DİĞER TARAFTAN KURU SOĞANI VE YEŞİL SOĞANI DOĞRAYIP ETİN ÜZERİNE EKLİYORUZ. BİRAZ DÖNDÜRDÜKTEN SONRA KABAĞI , MAYDONOZU VE EN SON ERİĞİ ATARAK KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA LİMONUMUZU EKLİYORUZ.