Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
127 kez izlendi
Nar Ekşili Barbunya, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Nar Ekşili Barbunya yapabilirsiniz.
Nar Ekşili Barbunya, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Nar Ekşili Barbunya yapabilirsiniz.

Malzemeler:

300 gr barbunya
2 havuç
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
½ fincan nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Karabiber
 
Yapılışı:

300 gram barbunya akşamdan ıslatılır.

Düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlanır.

3 diş sarımsak ve 1 demet maydanoz çok küçük olmayacak şekilde doğranır.

2 havuç küp küp doğranır, düdüklü tencerede 1 fincan suyla 2 dakika haşlanarak yumuşatılır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur, üzerine sarımsaklar ve barbunyalar alınır.

Malzemelere 1 yemek kaşığı biber salçası ilave ederek birkaç dakika karıştırılarak pişirilir.

Altını kapattıktan sonra maydanoz, yarım fincan nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz, birer tutam kimyon ve karabiber ilave edilir. 

Nar Ekşili Barbunya, servise hazırdır.