Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
58 kez izlendi
Divriği Pilavı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Divriği Pilavı yapabilirsiniz.
Divriği Pilavı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Divriği Pilavı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg kemikli kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber

Yapılışı:

1 kg kemikli kuzu eti haşlanıp iri iri didiklenir.

2 adet soğan yemeklik doğranır ve 1 çay kaşığı karabiberle ovulur.

2 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür.

2 yemek kaşığı tereyağında karabiberle ovulan soğanlar kavrulur.

Üzeri sırasıyla didiklenen etler, haşlanmış 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru üzüm ve pirinçle kaplanır.

Pirinçlerin üzerine tane  karabiber atılır.

Etin suyu arzuya göre tuzla karıştırılıp pilavın üzerine dökülür.

Pilavın üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı parça parça yerleştirilir.

Pilav suyunu çekene kadar pişirilip ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Hoşafla servis edilebilir.