Skip to main content
 

WhatsApp gizlilik sözleşmesi ne anlama geliyor? WhatsApp sözleşmesi iptal mi edildi?

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesiyle tepki çekmenin ardından insanların merak ettiği sorular ise devam ediyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında WhatsApp gizlilik sözleşmesine dair tüm merak edilen detaylar gündeme geldi. Peki WhatsApp, kullanıcılardan ne istiyor? Kullanıcıların, Twitter'da "WhatsAppSiliyoruz" hashtag'i birinci sıraya kadar çıktı ve alternatif uygulamalara yönelmesi ise dikkat çekti. WhatsApp kullanıcılarının araştırdığı bir diğer konu ise WhatsApp sözleşmesi nedir, nasıl iptal edilir ve kabul edilirse ne olur? WhatsApp'ın sözleşmesinden geri adım attığına dair iddiaların ardından kullanıcıların araştırdığı bir diğer konu ise alternatif uygulamalar listesi oldu. Peki, WhatsApp yerine kullanılabilecek alternatif uygulamalar olan; Telegram, BİP, Signal, Viber ve Dedi mesajlaşma uygulamaları nasıl kullanılır, güvenilir mi? sorusu ise araştırılmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar burada!

WhatsApp gizlilik sözleşmesi ne anlama geliyor? WhatsApp sözleşmesi iptal mi edildi?
WhatsApp gizlilik sözleşmesi ne anlama geliyor? WhatsApp sözleşmesi iptal mi edildi?

WhatsApp'ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor.

Bu tepkilere ve protestolara rağmen Facebook şimdilik açıklama yapmadı. Bazı eleştirmenler Facebook'un WhatsApp'la ilgili belki yeni bir karar alabileceğini ve kullanıcılara verilerin paylaşılmasına izin verip, vermeyeceğini içeren bir seçenek sunabileceğini belirtiyor.

WhatsApp Sözleşmesi Kabul edilmezse ne olacak?

Güncellenen Gizlilik İlkesi'ni kabul veya rededilmesi için 8 Şubat'a kadar süre veren WhatsApp'ın bu yeni ilkelerini kabul etmeyenler bu tarihten itibaren artık WhatsApp'ı kullanamayacak.

10 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan yerli mesajlaşma uygulaması "BiP", en çok indirilenler listesinde üst sıralara yükseldi ve bir günde 100 binden fazla indirme sayısına ulaştı. Öte yandan, Elon Musk'ın açıkladığı "Signal", BTK'nın geliştirdiği "Dedi", ve "Viber" uygulamaları da indirilmeye başlandı.