Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 26 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlanan 99. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Tavuk Güveç" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi

SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ (45 DK)

Yarım kilo kuşbaşı tavuk göğüs eti

10-12 arpacık soğan

2 patlıcan

1 havuç

1 kabak

2 domates

1 kırmızı kapya biber

1 dolmalık sarı biber

1 dolmalık yeşil biber

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Yapılışı:

Tavuk göğüs etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın.

Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın.

Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin.

Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.