FIRINDA SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ
500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafı)
4-5 adet taze patates
3 adet havuç
10 adet mantar
10 adet kuru erik
1 limon
1 portakal
10 diş sarımsak
10 adet kestane
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
3-4 dal dereotu
50 g tereyağı
YAPILIŞI:
Tavuk etini ceviz büyüklüğünde doğrayın.
Patatesleri kabuğuyla birlikte dörde kesin.
Havuçları boyuna dörde kesin.
Mantarları dilimleyin.
Limonu ve portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin.
Sarımsakların kabuğunu soyun.
Kestanelerin de kabuğunu soyun.
Tereyağı ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kapta harmanlayın.
Isıya dayanıklı fırın kabına veya toprak kaba aktarın.
Kabın üzerini kapatın.
200 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
Üzerindeki kapağı alın, tereyağı parçalarını serpin.
Tekrar sıcak fırına verin, 10 dakika sonra fırından alın.
En son kıyılmış dereotu ekleyerek tatlandırın.