Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 516. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ramazan Pidesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi

RAMAZAN PİDESİ / 55 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

1 su bardağı su

Yarım paket(HIZLI) kuru maya

1 çay kaşığı şeker

1,5 çay kaşığı tuz

3- 3,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üstüne sürmek için

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı yağ

YAPILIŞI:

Maya ve şeker suya katılıp iyice karıştırılır.

Sonra diğer malzemeler de eklenip 10-15 dk kadar yoğurarak yumuşakça bir hamur elde edilir.

Mayalanması beklenir.Hamur kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırılır.

Sonra üstüne sürmek için hazırladığımız süt,yağ,yumurta karışımıyla elimiz hafifçe ıslatılıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif unlanmış tepside hamur büyütülüp şekil verilir.

20 dk kadar da tepside mayalanan pide üstüne yumurta sarılı karışım sürülüp susam, çörek otu serpilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir

.İyice kızarınca fırından çıkarılıp (kuruysa) üstüne hafif su serpilir.

Temiz bir bezin içinde soğuyana kadar bekletilir.