Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 13 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlanan 68. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ramazan Pidesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ramazan Pidesi Tarifi

RAMAZAN PİDESİ

350 ml ılık su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

500 gr beyaz un

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı galeta unu

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı su

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Hamur için tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun…

Ele yapışmaz bir hamur elde ettiğinizde bir kenarda mayalanmaya bırakın…

Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün ve her parçayı yuvarlak açın…

Hamurları açarken altına bolca galeta unu serpin bu pidenizin gevrek olmasını sağlayacaktır…

1 tatlı kaşığı tereyağını eritin.

1 yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp çırpın.

Erimiş tereyağını üzerine çırpa çırpa ekleyin.

Pürüzsüz, sarı bir sosunuz olacak.

Pidelerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün.

Önce pidenin kenarlarından 1-2 cm boşluk bırakarak parmaklarınızla çemberini yapın.

Ardından çemberin ortasından yine serçe parmaklarınızın dışıyla 3 çizgi çekin. Bir de dikey şekilde bunu yaparak pidenin ortasında küçük kareler oluşturun.

Üzerine bol bol susam ve çörek otu serpin.

220 derece fırında 15-20 dakika sonra çıtır çıtır pişmiş ramazan pideniz hazır!