Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 11 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlanan 236. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile Tarifi
Gelinim Mutfakta - Pesto Soslu Sarma Tavuk Bonfile Tarifi

PESTO SOSLU SARMA TAVUK BONFİLE

350 gr. tavuk bonfile

Pesto Sos için Malzemeler

1 bağ fesleğen

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 diş sarımsak

yarım su bardağı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Arası için Malzemeler

2 su bardağı rende kaşar peyniri

Tabanı için Malzemeler

1 adet tırnak pide

4 – 5 yemek kaşığı tereyağı – eritilmiş

1 tutam toz sarımsak

1 tutam karabiber

1 tutam toz kırmızı biber

1 tutam kimyon

1 tutam tuz

Yapılışı:

Pesto sos için olan tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun ve tamamen parçalanıp sürülebilir kıvamda bir sos olana kadar çekin. incelttiğiniz bonfilenin üzerine bu hazırladığınız pesto sostan sürün, uç kısmına uzunlamasına rende kaşar peynir koyun ve kaşar peynir koyduğunuz taraftan sararak rulolar oluşturun. Tüm bonfilelere aynı işlemi uygulayın.

Tırnak pideleri küp küp dilimleyin. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, tüm baharatları bu tereyağına ekleyip karıştırın. Yağın yarısını pidelerin üzerine gezdirip karıştırın ve bu yağlı pideleri fırın kabınızın tabanına koyun. Pidelerin üzerine sardığınız bonfileleri tek sıra olacak şekilde dizin, üzerlerine kalan baharatlı tereyağını gezdirin ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip servis edin.