ÖZBEK PİLAVI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı nohut
- 4-5 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı kimyon tohumu
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Yapılışı:
Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Yemeklik doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra kibrit doğranmış havuçlar eklenir ve karıştırılır.
Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dk daha kavrulur.
Su, tuz, kimyon ve karabiberi de eklendikten sonra karıştırınsarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe bastırın. Suyunu ekleyipTencerenin kapağını kapatın.
5 dk yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra servis edilir.