Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Özbek Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Eylül 2019 Perşembe günü yayınlanan 139. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Özbek Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Özbek Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Özbek Pilavı Tarifi

ÖZBEK PİLAVI

300 gr kuşbaşı et

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy havuç

1 adet iri kuru soğan

2 su bardağı pirinç

3,5 bardak su

2 çay kaşığı tuz 

Yapılışı:

Havuçları ince ince (kibrit), soğanları piyazlık doğrayın.

Tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın. Soğanları ekleyerek karamelize oluncaya kadar kavurarak pişirin.

Etleri ekleyin suyunu salıp çekinceye ve kızarıncaya kadar pişirin.

Havuçları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.

3,5 bardak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tuz ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve 2 baş sarımsağı ekleyin, pirinçlerin üstü göz göz oluncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.

Suyunu çekince altını kısın, pilavı yanlardan ortalara doğru toplayın ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ocaktan alın dinlendirin ve servis yapın.