Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - İç Pilav Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 14 Ağustos 2018 Salı günü yayınlanan 112. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "İç Pilav" tarifi!

Gelinim Mutfakta - İç Pilav Tarifi
Gelinim Mutfakta - İç Pilav Tarifi

İÇ PİLAV

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı Yenibahar

1 çay kaşığı Tarçın

1 tatlı kaşığı tuz

2 çay kaşığı Karabiber

3 su bardağı su

Yapılışı:

Bir pilav tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.

Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.

Sıcak suda beklettiğiniz, yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu süzüp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.

Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.

Sıcak servis edin.