HAMSİLİ PİLAV / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
- 500 GR. HAMSİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 ADET SOĞAN
- BİR TUTAM TAZE SOĞAN
- BİR TUTAM DEREOTU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
- 1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
- BİR TUTAM YENİBAHAR
- BİR TUTAM TUZ
- BİR TUTAM KARABİBER
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI:
Hamsileri ayıklayın iyice yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp, dolmalık fıstıkla kavurun.
Pirincini ekleyip kavıurmaya devam edin.
Baharatları ve üzümü ekleyip, suyunu verin ve dinlendirin.
O sırada tüm yeşillikleri yıkayıp, incecik kıyın.
Demlenen pilava ekleyin.
Güveç kaplarını zeytinyağı ile yağlayın.
Tuzladığınız hamsileri tabanlarına dizin.
Pilavı 5 eşit parçaya bölün ve kaplara paylaştırın.
Üzerlerini ayıkladığınız hamsileri dizip pilavların üzerini kaplayın.
200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.