Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Mahlepli Pilav Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 29 Mayıs 2018 Salı günü yayınlanan 57. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Mahlepli Pilav" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Mahlepli Pilav Tarifi
Gelinim Mutfakta - Mahlepli Pilav Tarifi

MAHLEPLİ PİLAV (15 dakika hazırlama 25 dakika pişirme)

4 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1,5 tatlı kaşığı mahlep

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet büyük boy havuç

250 gram dana kuşbaşı eti

3 su bardağı su

Yapılışı:

Pirinçleri güzelce yıkayın ve fazla sularının süzülmesi için bir kenara alın. Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir pilav tenceresinin içine tereyağı ve zeytinyağını alın. Eridiğinde üzerine havuçları ilave edin. Bir süre soteledikten sonra pirinçleri ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun. Pirinçler saydamlaştığında baharatlarını, suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar suyunu çekip pişmesi için bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Ayrı bir tavanın içinde az yağ ile etleri kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. Demlenen pilavı tabağa alın, üzerine pişirdiğiniz etleri ekleyerek servis edin.