Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Çökertme Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 26 Ekim 2020 Pazartesi günü yayınlanan 561. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Çökertme Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Çökertme Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Çökertme Kebabı Tarifi

ÇÖKERTME KEBABI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

Eti için,

  • 250-gr jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Yoğurdu için;

  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz (yoğurt için)

Patetesi için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
  • Sıvı yağ (kızartmak İçin)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam pul biber

 

YAPILIŞI:

Etler tencerede ,harlı ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.

Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapağı kapatılır.

Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.

Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir.

Tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.

Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır ve patatesler üzerine gezdirilir.

Bir sos tenceresinde salça ve yağ çevrilip, rendelenmiş domates eklenir.

Baharatları verilip bir taşım kaynatılır.

Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.

Tabağa alınarak kat kat servis edilir.