Skip to main content
 

Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!

"Arka Sokaklar"da Selin rolünü üstlenen Oya Okar'ın hurriyet.com.tr'ye verdiği röportajda, dizide canlandırdığı karakteri, ekibi ve diziye dahil oluş sürecini anlattı.

Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!
Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!

Oya Okar: Bu rol benim kısmetim!

Kanal D’nin fenomen dizisi "Arka Sokaklar"a son eklenen isim Oya Okar oldu. Dizide, Selin rolünü üstlenen oyuncu, "Bu dizi işlediği konular itibariyle günü hep yakalıyor, o yüzden modası geçmiyor" diyor.

- Televizyon dünyasının en uzun soluklu dizisinde artık siz de varsınız... "Arka Sokaklar" ekibine nasıl dahil oldunuz? Teklif kimden geldi?

Erler Film’le yolumuz "Arka Sokaklar" için birkaç kez kesişmişti aslında...  Fakat, benim takvimim uygun olmadığı için bir türlü ekibe katılamamıştım. Bu sezon başında yeni bir teklifle geldiler, benim de "Arka Sokaklar" maceram böylece başlamış oldu. Kısmete inanırım. Bir rol kısmetinizde varsa er ya da geç sizi buluyor. Aynı "Arka Sokaklar"da yaşadığım gibi...

Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!

- Üstlendiğiniz Selin karakterine gelelim... Nasıl biri bu Selin?

Selin, kendi ayakları üzerinde durmaya alışmış, kimselere müdanası olmayan, işlerin kurallara uyularak yapılması gerektiğine inanan, güçlü bir karakter. Ben bu kuralcılık durumunu, polislik gibi zor bir meslekte kadın olarak var olmanın getirisi diye düşünüyorum. Eğer her şeyi kurallara uygun yaparsanız kimse sizin ayağınızı kaydıramaz.

- Selin’in daha önce canlandırdığınız karakterlerden farkı nedir?

Bir kere karakterden öte tür olarak farklı daha önce oynadığım işlerden. Mesela, "Arka Sokaklar"da hiç diğer dizilerdeki gibi iki karakteri birbirine uzun uzun bakarken görmüyoruz. İşin ritmi buna izin vermiyor. Bu da oyuncu olarak farklı dinamikler edinmenizi sağlıyor bir bakıma.

Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!

SAHNEDE OLMAYI ÇOK ÖZLEDİM

- En son "Saruhan" adlı bir sinema filmi yaptınız. Ufukta başka sinema projeniz var mı?

Saruhan, bir kanalın TV filmleri projesi kapsamında çektiği bir işti. Ben de küçük bir rol üstlenmiştim. Şu sıra Alman yapımı olan ve Almanya’da çok izlenen "Mordkommission İstanbul" dizisinde Fatima’yı oynuyorum. Benim için farklı ve heyecan verici bir iş oluyor.

- İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çok sayıda ödül almış "Sessizlik"te de rol aldınız. Tiyatro çalışmalarınız devam ediyor mu?

"Sessizlik" aslında 4. sezonunda da devam edecekti. Seyirciler de sıklıkla oyunun akıbetini soruyorlar bize. Fakat, Devlet Tiyatrosu repertuvarında olmasına rağmen tüm sezon boyunca oyunu oynayamadık. Önümüzdeki sezon yeni oyun yapmak istiyorum, henüz netleşen bir proje yok.

- Tiyatro ve diziyi bir arada yürütmek zor olmuyor mu?

Zor ve yorucu tabii. Bu sene oyun oynamadığım için rahat geçti ama yine de çok özledim sahnede olmayı. Ben o yorgunluğu seviyorum. Çalışmaktan beslenen bir insanım, oynamayı da çok seviyorum, mümkünse bir an bile boş kalmayayım yani.

- Yaz için planlarınız ne?

Önce tatil yapacağım. Sonrasında, dizi temposunda aksattığım doktora tezimle ilgili çalışmalara yoğunlaşacağım.

Arka Sokaklar'ın modası hiçbir zaman geçmez!

"ARKA SOKAKLAR"IN MODASI HİÇBİR ZAMAN GEÇMEZ

- Sizce “Arka Sokaklar” neden bu kadar çok seviliyor?

Seyirci, Hüsnü Çoban’ı ve ailesini, Mesut Komiser’i, Rıza Baba’yı, Aylin’i, Ali’yi ve bütün diğer oyuncuları artık ailelerinden biri gibi görüyor sanırım. Bu elbette o karakterlere can veren oyuncuların ve 10 sezon boyunca bu işe emek veren herkesin başarısıdır. İşlediği konular itibariyle de günü hep yakalıyor tabii, o yüzden "Arka Sokaklar"ın modası hiçbir zaman geçmez. Aslında böyle bir işe sonradan dahil olmak çok zor, çünkü seyirci sizi artık oyuncu olarak değil de aileye gelecek yeni gelin, damat gibi görüyor. Bakalım bizim aileye uygun mu, oğlumuza layık mı gözüyle bakıyor. Selin-Mesut cephesinde seyirciden gelen olumlu tepkilere bakarsak, seyirci yeni gelini sevmiş sanki...

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/bu-rol-benim-kismetim-40118349

Arka Sokaklar 670. Bölüm

Arka Sokaklar 670. Bölüm / Bölümler

29 Mart 2024 Cuma günü yayınlanan Arka Sokaklar'ın 670. Bölümünde ekip, Rus bürokrata yapılacak olan suikastı önlemeye çalışıyor!   Hemen izle

Oyuncular

Ece Aydemir

Ece Aydemir

CANSU TOPRAK
Tunç Oğuz

Tunç Oğuz

ARDA ATİK
Cansu Fırıncı

Cansu Fırıncı

ÜNAL KALAFAT
Oğuz Peçe

Oğuz Peçe

EMRE GÜRBÜZ
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

KADİR KORMAZ
Özlem Çınar

Özlem Çınar

AYLİN AYDIN
Ozan Çobanoğlu

Ozan Çobanoğlu

HAKAN ÇINAR
İlker İnanoğlu

İlker İnanoğlu

ENGİN BALKAN
Özgür Ozan

Özgür Ozan

HÜSNÜ ÇOBAN
Zafer Ergin

Zafer Ergin

RIZA SOYLU