Pizza Börek
MALZEMELER
3 adet yufka
125 gram tereyağı - eritilmiş
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 bağ dereotu
1/2 bağ maydanoz
4 - 5 dal taze soğan
4 adet domates
2 - 3 adet köy peyniri
3 - 4 adet sosis
250 gram taze kaşar
Tuz
Karabiber
Kuru kekik
YAPILIŞI
Tereyağını bir tavaya koyun ve eritin.
Domateslerinizin çekirdeklerini çıkartın ve küçük küp olacak şekilde doğrayın.
Biber ve sosisi ince doğrayın.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince kıyın.
Kaşar peynirini küçük küp doğrayın.
Süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını bir karıştırma kabına alın ve çırpın.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı içerisine ekleyin ve karıştırın.
Domates, sivri biber, sosis, taze kaşar, tuz ve karabiberi de içerisine ekleyip karıştırın.
Tepsinizi tereyağıyla yağlayın ve 1 adet yufkayı tepsinin tabanına yayın.
Diğer yufkalarınızı yarısına kadar rulo yapın ardından diğer tarafından da rulo yapın ve iki tarafı birleştirin.
Rulo yaptığınız yufkaları 1 cm genişliğinde kesin.
Kestiğiniz yufkaları tepsiye yayın.
Hazırladığınız harcı tepsiye yayın ve üzerine kuru kekik serpin.
Böreğinizi fırının taban kısmına yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!