Peynirli Patates
MALZEMELER
6 adet patates - rende
4 - 5 yemek kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağı parçaları
İçi için;
200 gram kaşar peyniri
Üzeri için;
Kavrulmuş susam
Deniz tuzu
YAPILIŞI
Patateslerinizi rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın.
Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Aynı boydaki iki tavaya patateslerinizi bölüştürün ve orta ateşte pişirin.
Tabanı hafifçe pişen patateslerinizi bir spatula yardımıyla hafifçe ezerek karıştırın.
Ardından yeniden düzleyin ve ateşi iyice kısın.
Taban kısımları pişince bir tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Pişen patateslerinizden bir tanesinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve diğer patatesi üzerine yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş susam ve deniz tuzu serpiştirin.
Kenarlarına tereyağı parçaları koyun ve tavanızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.
Dilerseniz üzerini iyice kızartmak için fırının ızgara ayarına getirebilirsiniz.
Fırından çıkan patatesinizi soğumaya bırakın.
Soğuyunca bir spatula yardımıyla servis edeceğiniz tabağa alın ve dilimleyerek servis edin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!