Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
740 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 28 Kasım 2020 Cumartesi günü yayınlanan 83. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Limonlu Cheesecake" tarifi! ‘Limonlu Cheesecake tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Limonlu Cheesecake yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 28 Kasım 2020 Cumartesi günü yayınlanan 83. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Limonlu Cheesecake" tarifi! ‘Limonlu Cheesecake tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Limonlu Cheesecake yapabilirsiniz.’

Limonlu Cheesecake

MALZEMELER

Tabanı için;

280 gram yulaflı bisküvi - 2 paket

160 gram fındık ve yer fıstıklı krokan

100 gram tereyağı

Kreması için;

300 gram mascarpone peyniri

300 gram labne peyniri - süzülmüş

350 gram krema - 1 + 3/4 su bardağı

180 gram toz şeker - 1 su bardağı 

150 gram yoğurt - 3/4 su bardağı

3 adet yumurta

2 adet limonun kabuğu - rende

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

2 adet limonun suyu - 1/2 su bardağı

Sosu için;

1,5 su bardağı limon suyu

1,5 su bardağı su

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Kek kalıbınız için;

24 cm.’lik kilitli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.

Kek kalıbınızın kenarlarını tereyağıyla yağlayın ve 8 cm yükseklikteki yağlı kağıdı kenarlarına serin.

Ardından bir alüminyum folyoyla kek kalıbınızın dışını kaplayın.

Tabanı için;

Krokanlarınızı bir tabağa alın ve derin dondurucuda bekletin.

Parçalayıcınızın içerisine yulaflı bisküvi ve krokanı alıp iyice çekin.

Erimiş tereyağınızı içerisine ekleyerek çekmeye devam edin.

Toz kıvamına gelen karışımınızı 24 cm’lik kilitli kek kalıbınıza dökün ve bastırarak yayın.

Hazır olan tabanınızı derin dondurucuya alın ve bekletin.

Kreması için;

Bir karıştırma kabında mascarpone peyniri, fazla suyundan süzülmüş labne peyniri, krema, yoğurt ve toz şekeri ekleyip bir mikser yardımıyla düşük devirde çırpın.

Yumurta ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.

Ardından içerisine mısır nişastası, vanilya ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.

Sosu için;

Limonlarınızı sıkın.

Limon suyunuzu bir süzgeçten geçirerek sos tencerenize alın.

Su, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip bir çırpma teliyle nişastalar açılana kadar çırpın.

Ardından tencerenizi ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.

Pişen sosunuzu iyice soğutun.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız kremayı kilitli kek kalıbınızdaki tabanın üzerine ilave edip iyice yayın.

1 – 2 kere tezgahınıza vurun.

Bu işlem hava kabarcıklarını yukarıya çıkartacaktır.

Oluşan hava kabarcıklarını bir kürdan yardımıyla patlatın.

Kek kalıbınızı fırın tepsinize alın ve fırına koyun.

Fırın tepsinizin içerisine tabanını kaplayacak kadar sıcak su ekleyin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Fırının kapağını açın ve 3 – 4 saniye bekleyip kapağını kapatıp fırınınızı 150 dereceye düşürüp 35 dakika daha pişirin.

Pişirme işleminiz bitince fırınınızı kapatın ve fırınınızın kapağını çok hafif aralayarak cheesecake’inizi 1 saat dinlendirin.

Dinlenen cheesecake’i buzdolabına alın 6 saat soğutun.

Cheesecake’inizi soğutmak için önce oda sıcaklığına getirin ardından buzdolabına alın ve 6 saat soğutun.

Soğuyan cheesecake’inizin üzerine hafif soğuyan limonlu sostan gezdirin ve 30 – 40 dakika soğumaya bırakın.

Soğuyan cheesecake’inizi dilimleyerek servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar