Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
387 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 7 Kasım 2020 Cumartesi günü yayınlanan 80. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası" tarifi! ‘Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 7 Kasım 2020 Cumartesi günü yayınlanan 80. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası" tarifi! ‘Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası yapabilirsiniz.’

Kremalı Mantarlı Tavuk Bohçası

MALZEMELER

Tavuğu haşlamak için;

1 adet soğan

1 adet havuç

1 dal biberiye

1 adet kereviz sapı

2 litre su

5 - 6 adet tane karabiber

Tuz

2 adet tavuk bonfile

Krep için;

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 yemek kaşığı erimiş tereyağı - 75 gram

1 tutam tuz

2 su bardağı un

İç harcı için;

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

10 - 15 adet kültür mantarı

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

1 - 2 kepçe tavuk suyu

1 su bardağı krema - 200 ml

Üzeri için;

Kaşar peyniri - rende

Frenk soğan

YAPILIŞI

Tavuğu haşlamak için;

Tencerenizin içerisine suyu ekleyin.

Ardından dörde bölünmüş soğan, iri doğranmış havuç, biberiye, kereviz sapı, tane karabiber, tuz ve tavukları tencerenize alın.

Tencerenizi ocağa alın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 – 1,5 saat tavuklarınız iyice haşlanana kadar pişirin.

Krep için;

Bir karıştırma kabında yumurta, su ve sütü iyice çırpın.

Tuz ve erimiş tereyağını sürekli çırparak karışıma yedirin.

Unu ilave edip iyice çırpın.

Krep tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

Tavanızın içerisine tereyağını ekleyin ve bir peçeteyle yağınızı yayın.

Bir kepçe krep karışımından döküp ince bir katman olacak şekilde tavaya iyice yayın.

Krepin üzeri matlaşınca direkt tezgahınıza alıp soğutabilirsiniz.

İç harcı için;

Haşlanan tavuklarınızı soğutun ve ince ince didikleyin.

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

Isınan tavanızın içerisine zeytinyağını ekleyin.

İnce yemeklik doğradığınız soğanı içerisine alın ve yumuşayana kadar soteleyin.

Mantar ve sarımsakları ince dilimleyip tavanıza alın, sotelemeye devam edin.

Mantar suyunu salıp çekince tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Didiklediğiniz tavukları tavaya ekleyin.

Tavukları haşladığınız sudan 1 – 2 kepçe kadar ilave edin.

Kremanızı da tavaya ekleyip hafif çektirerek pişirin.

Birleştirmek için;

Tezgahtaki kreplerinizin ortasına hazırladığınız iç harçtan ekleyin.

Krepinizin önce iki kenarını katlayın, ardından açık olan diğer iki kenarını katlayarak kare bir şekil elde edin.

Hazırladığınız krepi ters çevirerek dikdörtgen cam fırın kabınıza yerleştirin.

Bütün kreplerinizi aynı şekilde hazırlayın.

Kaşar peynirini rendeleyin.

Rendelediğiniz kaşar peynirini kreplerinizin üzerine serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kreplerinizin üzerine ince doğranmış frenk soğanı ilave edip sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar