Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Pilav ve Anne Köftesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 14 Ekim 2019 Pazartesi günü yayınlanan 371. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Pilav ve Anne Köftesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Pilav ve Anne Köftesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sebzeli Pilav ve Anne Köftesi Tarifi

1.GÜN / SEBZELİ PİLAV VE ANNE KÖFTESİ

Pilav için ;

1 su bardağı pilavlık pirinç

3 yemek kaşığı arpa şehriye

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

1 adet havuç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su

2 çay kaşığı Tuz

Köfte için;

500 gr dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı köfte baharatı

3 çay kaşığı Tuz

YAPILIŞI:

Sebzeli pilav için öncelikle 1 su bardağı pilavlık pirinci 30 dakika kadar ılık suyun içinde bekletip, ardından süzün.

Tekrar suyun altında iyice yıkayıp, süzün.

Diğer tarafta 1 adet kırmızı kapya biber, 1 adet yeşil biber ve 1 adet havucu minik küpler halinde kesin.

Derin orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın.

Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı arpa şehriye ekleyin.

Hafifçe kahverengi olana kadar kavurun.

Kavrulan arpa şehriyenin üzerine havuç ve biberleri koyup, 3 dakika kadar kavurun.

Daha sonra pirinci koyup, 2 dakika kadar daha kavurun.

Pirincin üzerine 1 çay bardağı haşlanmış bezelye, damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup, 1-2 kere karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.

Pilav kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.

Kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın.

Üzerine kağıt havlu koyup, kapağı kapatın. 1

0-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

Derin bir kaba soğan rendelenir.

Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak ,baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.Güzelce yoğrun.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartın.