Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Köfte Şiş ve Zerdeçallı Bademli Pilav Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlanan 246. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Köfte Şiş ve Zerdeçallı Bademli Pilav" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Köfte Şiş ve Zerdeçallı Bademli Pilav Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sebzeli Köfte Şiş ve Zerdeçallı Bademli Pilav Tarifi

SEBZELİ KÖFTE ŞİŞ / ZERDEÇALLI BADEMLİ PİLAV

Sebzeli köfte şiş için malzemeler:

1 adet patates

10 adet çeri domates

15 adet arpacık soğan

1 adet biber

500 gr kıyma

1 adet soğan

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kimyon

Zerdeçallı bademli pilav için malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı badem – kabuksuz

2 su bardağı baldo pirinç

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

1 yemek kaşığı zerdeçal

3 su bardağı su

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayıp, süzün.Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin.

Ardından bademleri ekleyin ve bir tur çevirin. Pirinçleri ekleyin ve kavurun.

Pirinçler iyice kavrulunca tuz ve karabiberi ekleyip, bir tur çevirin. Zerdeçalı da ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip, bir tur karıştırın. Kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince alttan üste doğru havalandırın. Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10- 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin.

Köfteli şiş için kıymadan köfteler yapın ve yuvarlak erik büyüklüğünde paçaları yuvarlayın.

Domates, patates köfte, biber soğan, köfte olarak dizin ocakta pişirin